Longpunt Delft biedt ontmoetingsplek voor toenemend aantal longpatiënten

De agenda van Longpunt Delft voor 2020 is bekend. Het Longfonds organiseert deze maandelijkse  ontmoetingsplek voor longpatiënten samen met zorgverleners in de regio Delft, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis. Voor het achtste jaar op een rij heeft Longpunt Delft weer negen bijeenkomsten gepland over onderwerpen als voeding, medicatie, ademhalingsoefeningen, hulpmiddelen en leren omgaan met een chronische aandoening.

Longarts José de Kluijver (Reinier de Graaf): “Door de vergrijzing zien we een toename van het aantal longpatiënten. De bijeenkomsten van het Longpunt zijn niet alleen informatief, maar ook waardevol omdat patiënten onderling veel van elkaar kunnen leren. Mensen raken aan de praat en wisselen ervaringen met elkaar uit. Als ziekenhuis dragen wij het Longpunt een warm hart toe. Veel van onze zorgverleners, waaronder niet alleen wij als longartsen, maar ook onze longverpleegkundigen, klinisch psycholoog en logopediste werken mee aan de bijeenkomsten.” Ook huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en ergotherapeuten uit Delft en omgeving spreken regelmatig op de Longpuntbijeenkomsten.  

Longverpleegkundige Jeannette de Zeeuw (Reinier de Graaf) is vanaf het begin betrokken bij Longpunt Delft. “Zelf denk ik dat we longpatiënten gevarieerde onderwerpen bieden tijdens de bijeenkomsten, van inhalatietechnieken tot aan mindfulness. We starten op 7 januari. Wel op onze huidige locatie, maar op een ander moment in de maand.” Longpatiënten en hun naasten zijn voortaan iedere eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur welkom in de zaal op de begane grond van Buurthuis Wippolder (Professor Krausstraat 50) in Delft. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.  Voor koffie en thee wordt gezorgd. Mail voor meer informatie naar longpuntdelft@longfonds. Bekijk ook het overzicht van de Longpuntenbijeenkomsten in 2020.