Medewerkers houden patiëntvriendelijke acties voor goede cao op 20 november

De vakbonden hebben alle ziekenhuismedewerkers opgeroepen tot een landelijke staking op woensdag 20 november. De medewerkers van Reinier de Graaf geven gehoor aan de oproep om actie te voeren voor een betere cao, maar doen niet mee aan de zondagsdiensten. Zij laten hun stem op een andere manier horen, namelijk door patiëntvriendelijke acties te organiseren. De directie van Reinier de Graaf steunt deze actie en vindt het belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om actie te voeren. 

Heeft u een afspraak op een van onze poliklinieken of staat er een operatie voor u gepland  bij Reinier de Graaf op woensdag 20 november? Deze gaan gewoon door. Daarnaast gaan spoedoperaties altijd door, evenals de zorg voor oncologiepatiënten. Ook onze medewerkers op de afdeling Verloskunde/Kraam werken gewoon door. 

Patiëntvriendelijke acties
Het actiecomité van Reinier de Graaf wil op 20 november niet alleen een signaal afgeven aan de werkgever, maar ook aan patiënten laten weten waarom de medewerkers actie voeren. Op diverse plekken in het Gasthuis in Delft vinden patiëntvriendelijke acties plaats. Zo kunnen patiënten de hele dag gratis parkeren in de bezoekersparkeergarage. Ook delen actievoerders bloemen en ballonnen uit aan patiënten. Daarnaast gaat het operatiepersoneel een handje helpen op de verpleegafdelingen en worden er reanimatietrainingen gegeven. De actievoerders zijn te herkennen aan rode T-shirts met slogan.