Medewerkers Reinier de Graaf laten zich inenten tegen griep

De ‘r’ zit weer in de maand en de grieptijd breekt weer aan. De griep kan leiden tot grote problemen zoals risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en een verhoogde werkdruk. De griepprik kan de kans op deze problemen aanzienlijk verkleinen. Daarom kunnen alle medewerkers van Reinier de Graaf vanaf vandaag een gratis griepprik halen. Zij beschermen op deze manier patiënten, collega’s en zichzelf.

Verpleegkundige Marianne van Gaalen is een van de ambassadeurs van de griepvaccinatiecampagne. Ze ontdekte dat er ook onder ziekenhuismedewerkers veel vragen zijn over het griepvaccin. Zij zet zich in voor goede voorlichting en het verhogen van de vaccinatiegraad in Reinier de Graaf. “Door je te laten vaccineren, help je de veiligheid voor de patiënten te verhogen”, vertelt ze. Veel patiënten in het ziekenhuis zijn erg kwetsbaar en een griep kan ernstige gevolgen voor hen hebben. Maar ook voor medewerkers zélf is het belangrijk om de prik te halen, bijvoorbeeld voor verpleegkundigen. “Bij een echte griep ben je minimaal een week flink ziek. Maar ook de periode daarna is je conditie nog niet optimaal, terwijl de werkdruk oploopt als meerdere collega’s op een afdeling de griep krijgen. De griepprik kan er dus voor zorgen dat je de winter goed doorkomt en kan verzuim op de afdelingen tegengaan.”

Vorig jaar liet 34 procent van de medewerkers van Reinier de Graaf zich vaccineren.

Regieverpleegkundige Marianne van Gaalen laat zich inenten tegen de griep samen met haar collega’s van de verpleegafdeling Interne geneeskunde.