Medewerkers Reinier de Graaf verbreden horizon tijdens Open Deuren Week

Afgelopen week vond in ons ziekenhuis de jaarlijkse Open Deuren Week plaats. Deze keer voor het eerst samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis, partners binnen de overkoepelende Reinier Haga Groep. De hele week liepen medewerkers van de drie ziekenhuizen een dagdeel mee op een andere afdeling binnen het eigen ziekenhuis of bij een ander ziekenhuis. Er waren dit jaar relatief veel aanmeldingen: 54 deelnemers vanuit Reinier de Graaf, 21 vanuit het HagaZiekenhuis en 17 deelnemers vanuit het Langeland Ziekenhuis. Binnen Reinier de Graaf waren met name de afdeling Moeder en Kind, de operatiekamers, de directie en het Transferpunt populair als plek om mee te lopen. 

Gerda Vijfhuizen, coördinator van de vakgroep Gynaecologie van Reinier de Graaf liep een ochtend mee met directievoorzitter Carina Hilders. Zij vond het vooral leuk om te zien hoe veelzijdig het beroep van Hilders is: “De ene afspraak na de andere, knap dat ze elke keer weer kan schakelen van onderwerp”. Aan het einde gaf Hilders terug dat zij ook geleerd heeft van deze ochtend. Zo kon Vijfhuizen haar weer iets vertellen over hoe haar vakgroep omgaat met prestatie-indicatoren. “Het heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan en het maakt mij extra trots op mijn werk”, aldus Vijfhuizen. “Het bevestigt voor mij des te meer dat management en leiderschap mij energie geven.”

Marien Frijmann, werkzaam als anesthesiemedewerker op de OK in het Langeland Ziekenhuis, heeft meegelopen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde bij Reinier de Graaf. “Ik heb altijd graag willen zien waar de patiënten voorafgaand aan een operatie in het LangeLand  Ziekenhuis zijn geweest. Heel interessant om eindelijk eens bij Reinier de Graaf te kunnen kijken.”

Karin Roseboom, medisch microbiologisch analist bij Reinier de Graaf, heeft een ochtend meegelopen op de afdeling Endoscopie van ons ziekenhuis. "Ik werk zelf niet met patiënten en ik vind het toch bijzonder hoe de verpleegkundigen met hen omgaan: superlief, geruststellend, geduldig, gedreven, verzorgend en vakbekwaam. Ik had erna heel veel energie door de positieve sfeer op de afdeling.”

Anesthesiemedewerker Marien Frijmann van het LangeLand Ziekenhuis op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van Reinier de Graaf.