Nieuw in Voorburg: Groepsconsult zwangeren

De polikliniek Prenatale Diagnostiek in Diaconessenhuis Voorburg heeft dinsdag 18 maart een primeur. De polikliniek start met een informatief gezamenlijk medisch consult ofwel groepsconsult. Gynaecoloog en echoscopist zien tijdens de intake op deze polikliniek, die aangeboren afwijkingen opspoort, maar liefst tien zwangere vrouwen tegelijkertijd. Ze hebben allemaal een verhoogd risico op het krijgen van een kind met chromosoom- of andere aangeboren afwijkingen.

Vergroot patiënttevredenheid
Gynaecoloog Anneke Dijkman: “Dit gezamenlijk medisch consult duurt anderhalf uur en biedt deze zwangere vrouwen de mogelijkheid om kennis en informatie ook onderling te delen. Het is een volwaardig regulier medisch spreekuur waar prenatale screening en diagnostiek aan bod komt, Uit onderzoek blijkt dat de patiënttevredenheid en ook de zorgkwaliteit hierdoor vergroot.” Voorafgaand aan het groepsconsult ondergaan de vrouwen een echo-onderzoek. Alle patiënten mogen hun partner of een andere introducé meenemen.

Afspraak maken
Zwangeren kunnen met een verwijzing van de huisarts, verloskundige of gynaecoloog, via 070 - 340 11 96, een afspraak maken op de polikliniek Prenatale Diagnostiek.