Nieuwbouw Delft opgeleverd

Op vrijdag 27 februari kreeg projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande de sleutel van het nieuwe Reinier de Graaf uit handen van Frank Brekelmans, projectdirecteur bouwcombinatie Hurks Kuijpers. Het nieuwe ziekenhuisgebouw is logistiek optimaal ingericht en heeft een vriendelijke en gastvrije uitstraling. Van der Zande: “Dit prachtige gebouw is het resultaat van goede samenwerking. Complimenten aan de bouwcombinatie Hurks Kuijpers. Wat een prestatie om zo’n groot bouwproject binnen de geplande 30 maanden op te leveren.”

Mijlpaal

Met de oplevering van het nieuwe ziekenhuis bereikt Reinier de Graaf een belangrijke mijlpaal. Vanaf maandag 2 maart start het ziekenhuis met de inrichting van het gebouw en de inhuizing van alle (medische) apparatuur. Eind augustus verhuizen de patiënten en medewerkers pas naar het nieuwe gebouw. Directeur Jaap van den Heuvel: “We kunnen niet wachten tot de opening van ons nieuwe ziekenhuis op 31 augustus. Ik kijk er enorm naar uit. Het gebouw is prachtig en overtreft onze verwachtingen.”

Mooi eindresultaat

De bouwcombinatie Hurks Kuijpers realiseerde een eigentijds en duurzaam ziekenhuis van zes verdiepingen. Frank Brekelmans: “Als bouwcombinatie zijn we tevreden over het resultaat. En dat we het project op de afgesproken datum konden opleveren. Dit is gelukt doordat de planning goed is bewaakt en Reinier de Graaf tijdig de juiste beslissingen nam. Op de top van het project werkten er 600 bouwvakkers tegelijk aan dit mooie, 56.500 m2 grote ziekenhuis.”

 

Cees van der Zande, projectdirecteur nieuwbouw (links op foto): “Met de opening van het nieuwe ziekenhuis eind augustus gaat een wens van veel van onze medewerkers, patiënten én inwoners van Delft in vervulling.”