Nieuwbouw wind- en waterdicht na plaatsing glazen dak

Woensdag 25 juni bereikten we weer een mijlpaal bij de bouw van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Met de plaatsing van de glazen overkapping op de centrale hal is het gebouw helemaal wind- en waterdicht.

Projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande is tevreden: ”We lopen mooi op schema. Vanaf nu hoeven we niet meer bang te zijn voor wateroverlast. Bovendien zorgt de transparante overkapping straks voor een prachtige lichtinval in de centrale hal.”

Beprint glas

Het dak beslaat in totaal zo’n 600 m2 en bestaat uit gelaagd glas met een lichtdoorlatend bolletjesmotief. Uiteraard is ook nagedacht over het onderhoud. Vanaf de tweede etage kunnen de glazenwassers het glasdak wassen. Hiervoor zijn speciale goten gemaakt waar de glazenwassers overheen kunnen lopen.

Planning

De afbouw is in volle gang. Binnenkort start de aanleg van de roltrap in de centrale hal die patiënten naar de poliklinieken op de eerste etage brengt. Naar verwachting zal het gebouw in maart 2015 worden opgeleverd. Daarna vindt inrichting van het ziekenhuis plaats, zodat het gebouw volgend jaar zomer open kan.