Nieuwe CFO Reinier Haga Groep

Huub WielemanDe Raad van Toezicht heeft drs. Huub Wieleman (59) met ingang van 1 augustus 2015 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep in de functie van Chief Financial Officer. In deze functie volgt hij Gerrit Littel op, die met pensioen gaat.

Huub Wieleman kwam na tien jaar werkzaam te zijn geweest als partner bij Arthur Andersen Accountants in 2002 als partner bij Deloitte Nederland. Daar gaf hij vele jaren leiding aan de accountancypraktijk. Daarnaast was hij diverse jaren lid van de internationale Deloitte Audit Leadership.

Tot medio juni jl. was Wieleman gedurende twee jaar voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Onder zijn voorzitterschap verscheen het rapport 'In het publieke belang', waarmee de hervorming van accountancy in Nederland is ingezet. Daarnaast is hij onafhankelijk lid Raad van Toezicht KNVB Amateurvoetbal en vanuit die positie lid van het hoofdbestuur van de KNVB.

 

Update 11 augustus:

Op Zorgvisie.nl staat een interview met Huub Wieleman. Hij geeft o.a. antwoord op de vraag of een accountant een goede CFO is. Ook belicht hij de uitdagingen waar de Reinier Haga Groep voor staat en hij vertelt of zijn bestuurlijke voetbalervaring het ziekenhuis helpt. De rode draad is duidelijk: Trots op onze ziekenhuizen en sterker door de verbinding