Nieuwe Greenlightlaser voor prostaatpatiënten

Sinds kort behandelt Reinier de Graaf patiënten met een vergrote prostaat met een nieuwe, geoptimaliseerde Greenlightlaser in locatie Delft. Het ziekenhuis werkt al sinds 2009, als enige in deze regio, met deze hypermoderne en patiëntvriendelijke techniek. Met de aanschaf van de nieuwe laser kunnen echter grotere prostaten worden behandeld terwijl de duur van de ingreep hetzelfde blijft.

Met deze moderne techniek wordt prostaatweefsel via de plasbuis weggehaald, waarbij nauwelijks bloedverlies optreedt. De voordelen van deze nieuwe Greenlightlaser blijven verder hetzelfde; patiënten kunnen na één nacht naar huis en hebben na afloop minder klachten dan het geval is bij een reguliere operatie aan de prostaat. De techniek is zelfs geschikt voor oudere mannen met grotere, goedaardige prostaatvergrotingen, mits zij nog een goede blaaswerking hebben.

Urologisch Lasercentrum

Naast de nieuwste Greenlightlaser heeft het ziekenhuis diverse urologische lasertechnieken in huis gebundeld in het Reinier de Graaf Urologisch Lasercentrum (www.urologiedelft.nl).