Nog 250 dagen te gaan…

Net voor de kerstdagen, op woensdag 24 december, tikt het aftelklokje een nieuwe ‘mijlpaal’ aan. Nog 250 nachtjes slapen en dan kunnen de eerste patiënten en bezoekers zich melden in het nieuwe Reinier de Graaf.

Tot die tijd wordt er keihard gewerkt om het gebouw klaar voor ingebruikname te maken. De bouwcombinatie Hurks-Kuijpers geeft aan het nieuwe ziekenhuis eind februari 2015 op te kunnen leveren. Om u een indruk te geven van de voortgang, ziet u op bijgaande foto’s één van de vele, reeds afgeronde eenbedskamers met aangrenzende badruimte. Nagenoeg klaar voor gebruik. Alleen zaken als de raambekleding, een tafeltje en stoelen en het bed zelf staan nog op de ‘to do-list’.

Werk aan de winkel

Zodra het gebouw is opgeleverd, start het Facilitair Bedrijf van Reinier de Graaf aan de hand van een strakke planning direct met de totale inrichting en inhuizing van het gebouw. Facilitair manager Robbert Jan van der Ent Braat: “In de periode maart tot augustus gebeurt er veel in het gebouw. Denk alleen al aan het plaatsen, aansluiten en monteren van onder meer van meubilair, raambekleding, bewegwijzering en  horecavoorzieningen.” Het bouwbureau coördineert de aanleg van alle ICT-voorzieningen en de installatie en verhuizing van de medische apparatuur.

Installatie medische apparatuur

Tonnie van den Dobbelsteen, projectleider Vaste Medische Inrichting: “Het is een flinke ‘operatie’ om complexe apparaten als een MRI- of CT-scan op de juiste manier in het gebouw te krijgen. Nog voor de oplevering van de nieuwbouw, in februari 2015, gaan we de eerste nieuwe lineaire versnellers in de bestralingsbunkers installeren. Vervolgens huizen we vanaf maart wekelijks zo’n drie nieuwe medische apparaten van leverancier Philips in de nieuwbouw. Dit gaat via de reguliere ingangen op de begane grond, dus zonder hijswerkzaamheden. De verhuizing van apparatuur uit de gebouwen B- en H gebeurt pas in de zomerperiode.”

Van der Ent Braat ziet het hele inrichtingsproject vooral als een prachtige uitdaging. “Het is geweldig een spiksplinternieuw ziekenhuis in te richten zodat het eind augustus gebruiksklaar is voor onze patiënten, bezoekers, zorgverleners en medewerkers.” 

Over opent het nieuwe Reinier de Graaf

31 augustus 2015