Nominatie Reinier de Graaf meest gastvrije ziekenhuis

Reinier de Graaf is een van de vijf genomineerde ziekenhuizen voor de Gastvrijheidszorg Awards 2016. Deze ziekenhuizen hebben de beste score als het gaat om eten, bejegening en dienstverlening. De nominatie is het bewijs dat patiënten en bezoekers verzekerd zijn van gastvrije zorg.

Een deskundige jury onder leiding van Jenneke van Veen heeft de toppresteerders zorgvuldig beoordeeld en de winnaars geselecteerd. De award wordt op woensdag 8 juni 2016 uitgereikt tijdens een feestelijk Awardsdiner. Zo’n 150 zorginstellingen hebben in 2016 deelgenomen aan de audit.

Beste ziekenhuis
Robbert Jan van der Ent Braat, manager Facilitair Bedrijf: “We hebben met elkaar keihard gewerkt om de heldere visie op gastvrijheid gestalte te geven. Deze nominatie laat zien dat Reinier de Graaf tot de beste ziekenhuizen van Nederland behoort op het gebied van gastvrijheidszorg. Een fantastisch resultaat! We rekenen op minimaal een vierde ster, maar we gaan natuurlijk voor de winst met 5 sterren.”

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. In 2014 kende het auditteam nog drie sterren toe aan Reinier de Graaf.

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren beleeft dit jaar zijn elfde editie. In de beginjaren 2004 en 2006 stond voeding centraal in het project. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.