Nucleaire onderzoeken voor LangeLand voortaan in Den Haag en Delft

Het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) hevelt de nucleaire onderzoeken over van het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) in Gouda naar het Reinier de Graaf ziekenhuis en HagaZiekenhuis. Het gaat in eerste instantie om alle nucleaire onderzoeken die jaarlijks worden uitgevoerd in het GHZ. Daarnaast is het de bedoeling dat het deel van de SPECT-CT's dat bij HMC (voorheen MCH) werd uitgevoerd op termijn ook naar het HagaZiekenhuis wordt overgeheveld. LLZ zal deze onderzoeken evenwichtig verdelen over het Reinier de Graaf ziekenhuis en HagaZiekenhuis. LLZ beschikt niet zelf over een afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Vanwege nog lopende afspraken worden PET-CT onderzoeken nog wel in het GHZ uitgevoerd. De PET-CT's van de longen zijn een uitzondering: die worden nu ook in het HagaZiekenhuis gemaakt. Op termijn (2020) zullen naar verwachting alle PET-CT onderzoeken in Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis worden uitgevoerd.

Veilig en snel

De gegevens van de scan gaan inmiddels via een beveiligde verbinding tussen de drie ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep direct naar de specialist van het LangeLand Ziekenhuis. Dat werkt dus veel sneller en veiliger dan voorheen. Het is daardoor niet nodig om een cd of dvd met de gegevens op te sturen. U kunt snel terecht voor een scan, en wie dat nodig heeft krijgt voorrang. Zo werken de drie ziekenhuizen steeds intensiever samen binnen de Reinier Haga Groep.

Reinier Haga Groep

HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf ziekenhuis en LLZ zijn bestuurlijk gefuseerd in de Reinier Haga Groep. Samen bieden wij Topzorg Dichtbij. Met elkaar garanderen wij onze patiënten dag en nacht uitstekende basiszorg en acute hoog complexe zorg.