Oase van rust in stiltecentrum

Een plek om je terug te trekken na slecht nieuws, voor een moment van bezinning of een gebed. Die mogelijkheid komt er in het bijzondere stiltecentrum in de nieuwbouw. Geestelijk verzorger Moritz Pfähler is blij met het duurzame ontwerp en de plek van het stiltecentrum. “Het centrum komt los te staan van alle drukke verbindingspaden en looproutes. Het ontwerp lijkt op een hand die je geborgenheid biedt; als de beschermende schaal van een ei.”

Het centrum krijgt een algemene ruimte en een islamitische gebedsruimte met wasgelegenheid. Het is een plek voor iedereen. Bezoekers, patiënten en hun familie kunnen in het nieuwe ziekenhuis dag en nacht gebruik maken van het stiltecentrum.

Duurzaam ontwerp

In het ontwerp staan de elementen vuur, water, aarde en lucht centraal. “Dit zie je terug in de te branden kaarsjes, de keien waar water doorheen sijpelt, de natuurstenen vloer en de bijzondere belichting. Die bestaat uit dimbaar kunstlicht als inval van daglicht door het semi-transparante dak,” aldus Moritz. De bouw van het stiltecentrum is deels mogelijk gemaakt door een legaat van een ex-patiënt.