Oncologiepatiënten krijgen Keppie-mutsjes dankzij Stichting Roparun

Vanochtend kregen oncologieverpleegkundigen Hetty Muller, Anja van Wijk-van Buuren en Jeanette Lumsden van Reinier de Graaf een flinke voorraad zogenoemde 'Keppie'- mutsjes uitgereikt uit handen van Joke Buskop van de Keppie Kompanie. Deze comfortabele (slaap)mutsjes bieden warmte en geborgenheid aan oncologiepatiënten die kaal worden als gevolg van chemotherapie.

Oncologieverpleegkundige Anja van Wijk-van Buuren: “Wij vinden het belangrijk om patiënten die door de behandeling hun haar verliezen, te helpen door ze een beschermend mutsje te bieden. Wij zijn dan ook erg blij met de financiële bijdrage van Stichting Roparun. Hierdoor kunnen we onze patiënten de komende periode een Keppie-mutsje geven.”

De Keppie-mutsjes zijn ontwikkeld door ex-leukemiepatiënte Annemieke van Lubeek. Nadat zij haar haren verloor tijdens de chemotherapie, miste ze met name tijdens het slapen een zachte hoofdbedekking. Tijdens haar herstelperiode besloot ze daarom een prettige, vrolijk gekleurd (slaap)mutsje te ontwikkelen om oncologiepatiënten na het verlies van hun haar een stukje comfort te geven. Inmiddels runt zij de Keppie Kompanie.Joke Buskop (tweede van links), moeder van Annemieke van Lubeek, biedt de Keppies aan v.l.n.r. Hetty Muller, Anja van Wijk-van Buuren en Jeanette Lumsden.