Onze trouwste Facebook-fan aan het woord

Paul Haegens blijkt een van onze grootste fans op Facebook te zijn en dus wilden wij wel eens weten wie de mens achter het profiel is. Wij benaderden Paul daarom om hem naar zijn betrokkenheid bij het Reinier de Graaf ziekenhuis te vragen en om te weten te komen wie hij is.

Kun je ons vertellen hoe je in aanraking bent gekomen met ons ziekenhuis?  

In juni 2016 verloor ik gewicht en meldde ik me bij de huisarts. Ik werd doorgestuurd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis, waar ik gediagnosticeerd werd met slokdarmkanker.  Ik kreeg chemotherapie, bestralingen en ben ook nog geopereerd. Mijn 60e verjaardag zou ik in Spanje vieren, maar vierde ik hier in het ziekenhuis.

Hoe heb je die tijd ervaren?

Het was uiteraard een heftige tijd, er is in relatief korte tijd zoveel gebeurd.  Maar ik ben altijd positief geweest, dat heeft me overeind gehouden. Zo keek ik op een bepaald moment echt uit naar het eten dat ik kreeg om aan te sterken. Al die verschillende smaakjes waar ik uit kon kiezen, ik vond het heerlijk. In die tijd werd  ik voor m’n werk afgekeurd, maar gelukkig werk ik op vrijwillige basis nog op een kinderboerderij. Ondanks het ziek zijn, de restverschijnselen en angst die ik nog steeds heb, heb ik ook gelachen. Humor relativeert enorm merk ik. In totaal heb ik tien dagen in het ziekenhuis gelegen, waaronder twee dagen op de Intensive Care en acht dagen op de Maag Darm Lever-afdeling. Met welke medewerker ik ook in aanraking kwam, ik werd overal goed van te voren geïnformeerd en begeleid. Dat heeft me er toe aangezet om jullie op Facebook te volgen.

Wat is je bijgebleven van die tijd?

Uiteraard hebben mijn behandelingen veel impact op mij gehad, ondanks dat ik relatief goed die tijd door ben gekomen. Maar wat me ook bijgebleven is, is wat jullie medewerkers zo nu en dan meemaken. Zo kwam ik ooit een verpleegkundige huilend tegen, omdat zij een patiënt had die extreem moeilijk was en dat eiste zijn tol. Dat vond ik heftig om te zien, dus alle lof voor jullie zorgmedewerkers.  

Was je allang actief op Facebook?

Ja, al jaren. Ik heb negentien jaar in Engeland gewoond, dus heb veel internationale vrienden. Het was voor mij daarom een manier om die contacten te onderhouden.

Hoe kijk je naar onze Facebook-posts?

Ik vind het interessant om te zien wat jullie op Facebook publiceren. De berichten zijn in mijn ogen positief en laten zien wat er in het ziekenhuis zoal gebeurt en wat jullie organiseren. Ik zag onlangs iets over een hardloopwedstrijd die jullie voor medewerkers organiseren, ik vind het mooi om te zien dat jullie naast patiënten ook veel voor medewerkers doen.

Heb je als trouwe volger voor ons nog tips of verbeterpunten?

Eigenlijk niet. Nogmaals, ik vind het mooi om te zien met welke verhalen jullie naar buiten gaan, vandaar dat ik op veel posts reageer. Mijn slokdarmkanker blijkt uitgezaaid en op 3 juli krijg ik een belangrijke uitslag, dus het is voor mij opnieuw een spannende tijd. Ik hoop dat ik nog lang kan reageren op jullie Facebook-berichten.