Opbrengst verkoop vuurwerkbrillen naar Serious Request

Het afsteken van en het kijken naar vuurwerk zorgt elk jaar voor ernstig oogletsel of zelfs blindheid. Jaarlijks belanden er gemiddeld 250 slachtoffers per jaar op de Spoedeisende Hulp met oogletsel dat is veroorzaakt door vuurwerk. De polikliniek Oogheelkunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis verkoopt daarom ook dit jaar weer vuurwerkbrillen, waarmee gebruikers hun ogen kunnen beschermen. De brillen zijn tot en met 31 december verkrijgbaar op de polikliniek Oogheelkunde en bij de Spoedeisende Hulp op de locaties Delft en Voorburg voor 1 euro per stuk. De opbrengst komt geheel ten goede aan 3FM Serious Request.

De dj’s van 3FM Serious Request zetten zich dit jaar in voor door crisis verscheurde families. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn roepen de 3FM-dj’s het hele land op om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, met als doel vermiste mensen op te sporen en het contact met hun familie te herstellen. Reinier de Graaf ondersteunt dit doel van harte.

Er zijn twee soorten vuurwerkbrillen verkrijgbaar: een model voor kinderen en een versie voor volwassenen. Het doel van de verkoop van de vuurwerkbrillen is ervoor te zorgen dat niemand meer blind wordt of oogletsel oploopt door het afsteken van of het kijken naar vuurwerk. De oogartsen van Reinier de Graaf willen dat het dragen van een vuurwerkbril door kinderen en ouders net zo vanzelfsprekend wordt als het dragen van een autogordel.