Oproep aan ondernemers zoals tuinders om mondmaskers aan te bieden

Door de coronacrisis zijn er wereldwijd tekorten aan beschermende mondmaskers. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis kampt met dit probleem. Om de voorraad mondmaskers voor onze zorgprofessionals op peil te houden, doet Reinier de Graaf een dringende oproep aan ondernemers om hun mondmaskers aan te bieden aan het ziekenhuis.

We vragen ondernemers zoals tuinders, tandartsen, bouwmarkten, aannemersbedrijven en verfwinkels die in het bezit zijn van ongebruikte mondmaskers in een gesloten verpakking van het type FFP1 en FFP2 om deze aan ons aan te bieden. Dit kan door contact met ons op te nemen via mondmaskersreinier@rdgg.nl. Wij reageren hier vervolgens tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch op. 

De medewerker die u aan de lijn krijgt, zal u enkele vragen stellen zodat we zeker weten dat we de juiste mondmaskers krijgen en kunnen inzetten voor onze medewerkers. Geschikte mondmaskers worden zo snel mogelijk per koerier opgehaald. Het ziekenhuis vraagt mensen dringend om niet zelf naar het ziekenhuis te komen om de mondmaskers af te geven, om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.