Patiënt Reinier de Graaf schrijft kinderboek over MS

Kinderpsycholoog Fiona Sie lijdt aan multiple sclerose (MS) en is patiënt in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Om aan kinderen van MS-patiënten uit te leggen wat deze ziekte inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan, heeft zij het verhaal van het boek ‘Moeder vol stoplichten’ bedacht. Volgens haar is het boek niet alleen bedoeld voor kinderen van een ouder met MS, maar is het ook voor de ouders zelf interessant.

Sie heeft het verhaal bedacht omdat zij na haar diagnose een dergelijk boek miste om aan haar twee kinderen uit te leggen wat haar ziekte inhoudt. Samen met haar schoonzus, die kinderboekenschrijfster is, heeft zij toen het boek geschreven. Met behulp van Kiwanis, een stichting die helpt bij het inzamelen van geld voor goede doelen, worden deze boeken uitgedeeld aan patiënten met MS die kinderen hebben. 

Anita Neele is MS-verpleegkundige in Reinier de Graaf en het LangeLand Ziekenhuis en is heel blij hiermee: “Er is vaak nog vaak veel onduidelijkheid rondom MS. Het is fijn dat dit boek de kinderen van patiënten wat duidelijkheid kan bieden.” MS-patiënten kunnen het boek krijgen van Neele als zij haar bezoeken op de poli Neurologie in Reinier de Graaf of het LangeLand Ziekenhuis, of in het HagaZiekenhuis van collega-verpleegkundige Isolde Verschoor.

Onderschrift foto: Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan de 12-jarige Ibtissam el Drissi (midden op de foto) wiens moeder MS heeft. Verder van links naar rechts: MS-verpleegkundige Anita Neele, bedenker van het boek Fiona Sie, MS-verpleegkundige in het HagaZiekenhuis Isolde Verschoor en voorzitter Kiwanis Den Haag Hester Jansen.