Patiëntenportaal geeft patiënten Reinier de Graaf meer regie

Patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis kunnen vanaf vandaag online hun patiëntendossier inzien via het patiëntenportaal. Op een eigen omgeving genaamd Mijn Reinier de Graaf staan hun medische uitslagen. Daarnaast kunnen patiënten voor bepaalde afdelingen via het patiëntenportaal afspraken maken met hun arts en een medische vragenlijst invullen voorafgaand aan een afspraak in het ziekenhuis. 

De komst van het patiëntenportaal maakt het mogelijk om patiënten meer regie te geven in hun eigen zorgproces en hen actiever te betrekken bij hun eigen behandeling. De link naar Mijn Reinier de Graaf is vanaf 22 mei actief. Op de website van Reinier de Graaf staat meer informatie over het portaal, waaronder antwoorden op de meest gestelde vragen. Het patiëntenportaal is alleen door de patiënt zelf te bekijken, deze is namelijk alleen toegankelijk via  DigID. 

Mevrouw Gratama heeft als patiënt regelmatig een afspraak in Reinier de Graaf. Zij was, samen met ongeveer 70 andere patiënten, als testpersoon betrokken bij de ontwikkeling van het portaal. “Ik vind het prettig dat ik door de komst van het portaal vanuit huis kan zien wat mijn afspraken en uitslagen zijn. Zo ben ik goed geïnformeerd als ik bij mijn arts kom. Ik hoop dat de geboden mogelijkheden de komende tijd verder worden uitgebreid, zodat bijvoorbeeld een e-consult met elke arts tot de mogelijkheden behoort.” 

Het patiëntenportaal biedt ook voordelen voor patiënten die incidenteel het ziekenhuis bezoeken. Voor patiënten die een eerste afspraak hebben met een specialist staat informatie over behandelingen klaar en in sommige gevallen kunnen zij alvast een vragenlijst invullen. Zo gaan patiënten beter voorbereid hun behandeling in.

Deelnemers aan het patiëntenpanel testen het patiëntenportaal. Alle deelnemers zijn zelf patiënt bij Reinier de Graaf.