Patiëntervaringsonderzoek

Reinier de Graaf vindt de mening van patiënten belangrijk en wil graag van u weten hoe u de zorg en het verblijf heeft ervaren. Dit helpt ons de kwaliteit van zorg te verbeteren. Als u in de periode van oktober 2013 tot april 2014 één of meerdere dagen in het Reinier de Graaf hebt gelegen, kan het zijn dat u deze week per brief wordt uitgenodigd deel te nemen aan ons patiëntervaringsonderzoek.

Vertrouwelijk & anoniem

Dit onderzoek wordt namens Reinier de Graaf uitgevoerd door MediQuest, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Uw gegevens worden anoniem en strikt vertrouwelijk behandeld. Zij hebben geen inzage in medische gegevens.

Wat gebeurt er met uw reactie?

  • Het Reinier de Graaf ziekenhuis krijgt de geanonimiseerde resultaten teruggekoppeld van het onderzoeksbureau. De resultaten worden vergeleken met andere ziekenhuizen en worden gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
  • Zorgverzekeraars hebben met de deelnemende ziekenhuizen afgesproken dat ze de resultaten (geanonimiseerd) in kunnen zien. Zo krijgen zij inzicht in ervaringen van hun verzekerden met de verschillende ziekenhuizen.

Op deze website worden in september / oktober de conclusies getoond. Bekijk hier het resultaat van 2013. Ook op de website www.kiesbeter.nl worden naar verwachting eind dit jaar de nieuwe resultaten gepubliceerd.