Polikliniek Orthopedie start spreekuur voor sporters met een acuut sportletsel

Per vandaag start de polikliniek Orthopedie met een spreekuur voor sporters die recent geblesseerd zijn geraakt. Deze sporters kunnen binnen een week terecht in Reinier de Graaf. Een multidisciplinair team, dat bestaat uit een orthopedisch chirurg, een sportarts, een sportfysiotherapeut en een radioloog, bekijkt het letsel en zorgt binnen een week voor een diagnose en behandelplan.

Orthopedisch chirurg Hennie Verburg: “Patiënten willen graag hun sportieve leven snel weer oppakken. Daarom zijn zij gebaat bij een efficiënte werkwijze, waarbij er snel een diagnose bekend is en een behandelplan wordt opgesteld. Door onze multidisciplinaire aanpak kunnen we ervoor zorgen dat sporters weer snel op de been zijn. En via ons uitgebreide netwerk van (sport)fysiotherapeuten, vinden we snel een geschikte oefentherapeut die affiniteit heeft met de sport van de patiënt.”

De artsen die het spreekuur draaien, hebben allemaal een achtergrond in de sport. Doordat sportarts Marieke van Doorn voormalig olympisch kampioen hockey is geweest, kan zij zich goed verplaatsen in haar patiënten. Orthopeed Hennie Verburg is voormalig arts van de Nederlandse Skivereniging en arts in opleiding tot specialist Tijs Duivenvoorden werkt als arts bij Feyenoord. Duivenvoorden licht toe: “Het is fantastisch dat we al onze opgedane kennis en ervaring in de topsport nu voor een groter publiek kunnen inzetten.” Van Doorn vult aan: “Ons uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk patiënten na hun blessure op verantwoorde wijze snel weer aan het sporten te krijgen en dit vervolgens zo te houden. Zowel recreatieve sporters als topsporters zijn daarom welkom op ons spreekuur.”

Sporters die dit spreekuur willen bezoeken, kunnen een afspraak maken via (015) 260 45 00. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r. Maarten Röling (arts in opleiding tot specialist), Thijs Duivenvoorden (arts in opleiding tot specialist), Marieke van Doorn (sportarts), Hennie Verburg (orthopeed) en Steven de Walle (musculoskeletaal radioloog).