Positief resultaat Reinier de Graaf

De opening van ons nieuwe duurzame ziekenhuis in Delft. Een hoge patiënttevredenheid (gewaardeerd met een 8), een netto winst van € 5,6 miljoen en voor het derde jaar op rij een toename van het eigen vermogen tot € 83,5 miljoen euro. Reinier de Graaf heeft 2015 met een positief resultaat afgesloten. U leest het in ons jaarverslag, vormgegeven in onderstaande Prezi waar de focus op veel beeld ligt. We lichten wat highlights voor u eruit.

Dagbehandeling

Sinds 1 januari 2015 werken alle vrijgevestigde medisch specialisten van Reinier de Graaf samen in een nieuw bedrijf; het Medisch Specialistisch Coöperatief. Dit levert een nauwere samenwerking en actievere betrokkenheid bij het ziekenhuis op en komt de kwaliteit van de zorg ten goede. Als eerste ziekenhuis in Nederland is het bij Reinier de Graaf sinds vorig jaar mogelijk om een (gedeeltelijke) schildklieroperatie in de dagbehandeling te ondergaan. Ook patiënten die via een operatie een volledige heupprothese of een halve knieprothese krijgen, kunnen nog dezelfde dag naar huis. De Da Vinci operatierobot – de eerste in de regio Haaglanden - is een nieuwe aanwinst van Reinier de Graaf. Deze robot verkleint onder andere het risico op incontinentie en impotentie bij mannen van wie de prostaat vanwege prostaatkanker verwijderd word.

Kwaliteitskeurmerken

Ook 2015 bracht onze zorgkwaliteit accreditaties, certificeringen en keurmerken. Zo kreeg Chirurgie opnieuw het borstkankerlintje en het spatader- en vaatkeurmerk. Was er voor het Fertiliteitscentrum de Freya Pluim. Kreeg de Osteoporosepoli een zilveren ster toegekend door de International Osteoporosis Foundation en is Reinier de Graaf gecertificeerd voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gezamenlijk jaarverslag

Voor het tweede jaar in rij brengt de Stichting Reinier Haga Groep een gezamenlijk jaarverslag uit. Reinier de Graaf, het HagaZiekenhuis en het LangeLand ziekenhuis maken onderdeel uit van de Stichting Reinier Haga Groep. De drie ziekenhuizen bieden zelfstandig in hun – aan elkaar grenzende - verzorgingsgebieden 24/7 algemene, acute en hoogcomplexe zorg.

Prezi werkt ook op een mobiele telefoon en tablet.
Alleen let op:  Apple accepteert geen Flash , daarom is er een gratis Prezi  Viewer  voor iPad en iPhone te downloaden in de App store.  Met Prezi Viewer kunt u Prezi’s bekijken op uw iPad en iPhone.