Positieve energie door workshop Look Good Feel Better

“Ik voel mij weer mooi” vertelt een deelnemer van de workshop Look Good Feel Better. Twaalf vrouwen met kanker kwamen op donderdag 10 september naar het Reinier de Graaf Gasthuis voor een ochtend gezelligheid, verwennerij en uiterlijke verzorging. Het onderlinge contact is een van de succesfactoren van deze workshop. Iedereen begrijpt elkaar. “We hoeven hier niets uit te leggen” zegt een aantal dames in koor. Dat zorgt voor fijne en positieve sfeer. Dat de groep enthousiast was over de workshop, blijkt wel uit de vrolijke foto van het eindresultaat.

Sterke vrouwen steunen elkaar
Deze vrouwen strijden tegen kanker, maar soms ook met zichzelf en hun naasten. Praten met een lotgenoot is prettig en zorgt voor herkenning. “Je verliest niet alleen je haar, maar soms ook vrienden. Ze weten gewoon niet hoe ze er mee om moeten gaan. Sommigen zeggen dus niets, of zoeken je gewoon niet meer op”. Intense gesprekken, waarmee ze elkaar steunen en ook nog nuttige tips uitwisselen. “Weet je wat ik doe, ik draai het om. Ik bel ze gewoon zelf. Ik zeg dat ik het leuk vind om ze te zien. Ja, ik heb kanker, maar ook jouw problemen interesseren mij nog steeds”.

Sponsoring
De workshop is mogelijk dankzij sponsoring door particulieren, bedrijven en het ziekenhuis zelf. Meer informatie over de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf vindt u op www.vriendenvanreinier.nl.