Prijswinnaars Delfts Blauwe spreuken

Namens de ziekenhuisstichting Vrienden van Reinier de Graaf overhandigde projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande drie origineel Delfts Blauw tegeltjes en een kunstwerk aan vier prijswinnaars. De winnaars namen deel aan de fondsenwervingsactie ‘Meer voor elkaar’. De opdracht was om voor het nieuwe ziekenhuis Delfts Blauwe spreuken te verzinnen om patiënten een hart onder de riem steken. De winnende spreuken, zoals ‘een berg gaat niet alleen bergaf, maar ook bergop’,  zijn door de patiënten van het ziekenhuis gekozen. 
 
De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf werft fondsen en giften om extra’s voor  patiënten en bezoekers  van het ziekenhuis te realiseren.  Op dit moment staan onder meer  dialysefietsen en workshops ‘look good  feel better’ voor oncologiepatiënten op het wensenlijstje van de Stichting. Donateurs kunnen zich aanmelden via www.vriendenvanreinier.nl.
 
Prijswinnaars
 
Familie Duijvestijn heeft tijdens de afgelopen Open Dag in het ziekenhuis een spreuk voor een tegeltje bedacht en won daarmee een uniek kunstwerk wat van origineel operatie kamer instrumentarium is gemaakt. Zij bedachten de spreuk: ‘ blije verpleging helpt snelle genezing’. Leerlinge Danique Vollebregt verzon tijdens een actie van het Groene Lyceum in Naaldwijk de spreuk: ‘ een berg gaat niet alleen bergaf maar ook bergop’ en wilde daarmee aangeven dat er ook betere tijden aan komen. Mevrouw Sonneveld bedacht ook een tegeltje van de maand: ‘ Kijk eens met de ogen van je hart, dan zie je andere dingen’. En de heer Kiezeling deed mee aan een stemactie in het ziekenhuis en stemde voor: ‘ samen komen we overal doorheen, je staat niet alleen’. 
 
De Delfts Blauwe Tegels zijn gesponsord door de Porceleyne Fles. Het kunstwerk ‘Vrienden’ is geschonken door de Delftse kunstenares Alice Mooij.
 
 
v..l.n.r. mijnheer en mevrouw Duijvestijn, Cees van der Zande,  mevrouw Sonneveld, Danique Vollebregt en de heer Kiezeling.