Prof. dr. Carina Hilders nieuwe directievoorzitter Reinier de Graaf

Prof. dr. Carina G.J.M. Hilders is per 1 januari 2016 de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij volgt dr. Jaap van den Heuvel op die in december jl. zijn vertrek aankondigde. Met het oog op continuering van de directievoering was het belangrijk per 1 januari 2016 een opvolger te hebben. Daarnaast had de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep een sterke voorkeur voor een kandidaat met Reinier-DNA.

In de persoon van Carina Hilders is die gevonden. Zij is sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog en combineerde deze functie sinds een jaar met die van directeur Medische Zaken. Daarnaast is zij 6 jaar voorzitter van de medische staf geweest en was in die rol ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep.

De Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep is trots op de benoeming van Carina Hilders. Want behalve haar medische en bestuurlijke kwaliteiten en ervaring binnen het ziekenhuis, is zij bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar inspiratie voor dit thema ontleent Carina aan de gevolgde opleiding aan de businessschool INSEAD in Fontainebleau.

Daarnaast heeft zij binnen de beroepsgroep van medisch specialisten een toonaangevende rol. Zo is Carina Hilders voorzitter geweest van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten. Binnen het project Verspilling in de Zorg (ministerie van VWS) is zij voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.