Regionale samenwerking leidt tot groene compassiebeer op voorplein

Een 4,5 meter hoge teddybeer van planten met een groot hart op het voorplein van het Gasthuis Delft wordt straks hét symbool van waardering en compassie voor de zorg. De Delftse kunstenares Adriënne Rombout wil de compassiebeer dit najaar maken en krijgt daarbij al steun van diverse lokale en regionale partijen.

Adriënne: “Zo staat de beer niet alleen symbool van waardering en medeleven voor zorgmedewerkers en patiënten, maar ook voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en bewoners. Het gaat om een gezamenlijk project, met een bouwteam van (groen)experts, sponsoren en vrijwilligers. Mensen hebben elkaar altijd al nodig gehad, maar dit is de afgelopen maanden nog een extra benadrukt. Vandaar dit project door de maatschappij voor de maatschappij.“ Ons ziekenhuis is onder de indruk van dit hartverwarmende initiatief en zal de beer de komende jaren met trots een plek op het voorplein geven.

De enorme compassiebeer krijgt een vacht van plantjes, die weer bijdragen aan de reductie van de fijnstofuitstoot van de nieuwe weg die de gemeente aanlegt langs het ziekenhuis. Inmiddels zijn de crowdfunding en fondsenwerving om dit project te realiseren in volle gang. Donaties zijn welkom om de beer tot leven te brengen.


 

Meer informatie over deze actie vind je op de website van het AD Westland: Kunstenares Adriënne wil Reinier de Graaf eren: ‘compassiebeer’ met duizenden plantjes

 

 

 

Hier een impressie van de compassiebeer zoals deze op ons voorplein komt te staan. (HET Architecten en FORM)