Reinier dankt sponsoren voor Kiki Walls

Het wachten op de dokter, in de wachtkamer op de Spoed Eisende Hulp of bij het bloedprikken op de Bloedafname wordt voor kleine patiëntjes in het Reinier de Graaf ziekenhuis steeds leuker. Op dinsdag 31 mei zijn namens Stichting Vrienden van Reinier de Graaf voorlopig de laatste twee zogeheten Kiki Walls geplaatst. Eerder zijn deze op het Dagbehandelcentrum, op de poli Kindergeneeskunde en in de wachtkamer van de Bloedafname gerealiseerd.

Kiki Walls zijn digitale speeltoestellen waar kinderen spelletjes op kunnen spelen, filmpjes kijken, maar zich ook verder op kunnen ontwikkelen, door bijvoorbeeld Engelse woorden na te zeggen. Elke Kiki Wall heeft een eigen thema, waardoor kinderen zich in de jungle, op een piratenboot of in de wonderen prinsessenwereld kunnen begeven. Dit allemaal dankzij de sponsoren Prins Willem-Alexander Christelijke basisschool uit ‘s-Gravenzande, basisschool de Fontein uit Den Haag, de Bengelbeurs, Vredekerk de Lier en Beter Spelen.

Sylvia Opdam, hoofd Bloedafname, is enthousiast. “Bloedprikken is voor kinderen vaak spannend en een moment waar zij tegenop zien. Veel kinderen zijn daar niet meer mee bezig als ze op de Kiki Wall spelen.”