Reinier de Graaf bedankt gepensioneerde medewerkers

Het Reinier de Graaf ziekenhuis organiseerde eerder deze week de jaarlijkse gepensioneerdendag. Deze bijeenkomst is bedoeld om oud-werknemers te bedanken voor hun inzet. De gepensioneerden zelf konden tijdens deze reünie met elkaar bijpraten en herinneringen ophalen. Reinier de Graaf wil met deze dag laten zien dat het niet alleen belang hecht aan de huidige, maar ook aan de oud-werknemers.

Op de gepensioneerdendag van dit jaar kwamen ongeveer 180 oud-werknemers af. Carina Hilders, directievoorzitter van Reinier de Graaf, opende de dag. Vervolgens vertelde ze over de verschillende manieren waarop in het ziekenhuis zorg wordt geboden, variërend van geboortezorg tot de zorg voor ouderen. Hilders benadrukte ook dat gepensioneerdendag een vast onderdeel blijft op de kalender, omdat Reinier de Graaf blij is met de inzet die alle oud-werknemers hebben geleverd.

Oogarts Antoinette Lambooi hield vervolgens een presentatie over maculadegeneratie, een oogziekte waarbij het gezichtsvermogen vermindert en die voornamelijk bij ouderen voorkomt. Na afloop kon het publiek vragen stellen. Oud-cardioloog Henk Schippers vertelde op humoristische wijze over de uitoefening van het vak cardiologie in zijn tijd. Cardioloog Jan Constandse legde uit hoe de behandelingen tegenwoordig plaatsvinden.

Gedurende de bijeenkomst was er voldoende tijd om bij te praten en met elkaar te eten en te drinken. Aan het einde van de dag gingen alle genodigden met een verrassing voor de feestdagen weer terug naar huis. De reacties waren positief en veel oud-werknemers kijken alweer uit naar de gepensioneerdendag van volgend jaar.