Reinier de Graaf bedankt vrijwilligers met uitgebreid diner

Deze week heeft Reinier de Graaf 260 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Onze vrijwilligers bieden de patiënten ondersteuning, troost en aandacht. Volgens traditie bedankt Reinier de Graaf de vrijwilligers elk jaar voor hun gastvrije en waardevolle inzet met een luxe diner. Dit werd geserveerd in het bedrijfsrestaurant van het ziekenhuis en aangeboden door de directie van Reinier de Graaf in samenwerking met horecapartners Vermaat en Marfo.

De avond ging van start met muziek van twee violisten van Stichting Muziekonderwijs. Tijdens het diner werd de muziek verzorgd door de band van chirurg Maarten van der Elst en oogarts Oscar van Hemel. Medewerkers van verschillende afdelingen in het ziekenhuis hielpen vrijwillig met het serveren van het diner.

Het diner werd geopend door Saskia van de Graaf, eerste medewerker receptie en vrijwilligers, die benadrukte dat het ziekenhuis de vrijwilligers enorm waardeert. Vervolgens werden Claire Heijbers, coördinator Vrijwilligersproject AOA en Dialyse en Chris Tolsma, vrijwilliger Patiënten Service & Begeleiding, benoemd tot de vrijwilligers van het jaar. Ook Bert Cornel kreeg bloemen en een VVV-bon omdat hij precies 12,5 jaar in dienst is als vrijwilliger Kliniek. Theo Douma, die al 25 jaar in dienst is bij de geestelijke verzorging, ontving naast bloemen ook een gouden speld.

De vrijwilligers die in Reinier de Graaf komen werken, bepalen zelf op welke afdeling of plek ze aan de slag willen. Iedere vrijwilliger heeft immers zijn of haar eigen kwaliteiten en voorkeuren. Dit maakt dat op elke afdeling en gang een vaste groep vrijwilligers werkt, wat fijn is voor zowel de medewerkers als de patiënten. Heeft u interesse om als vrijwilliger in Reinier de Graaf te werken? Neem dan contact op met Jacqueline Helms.