Reinier de Graaf behaalt opnieuw keurmerk Vaatzorg

Voor de zevende keer op rij kent de Hart & Vaatgroep Reinier de Graaf het felbegeerde Vaatkeurmerk toe. “Dit betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitscriteria die de vereniging heeft gesteld. Zo weten onze patiënten dat zij vaatzorg op het hoogste niveau krijgen in een topklinisch ziekenhuis”, aldus chirurg Wolter Hoffmann. Het Vaatkeurmerk is van toepassing op zorg voor aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. 

Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom de behandeling van etalagebenen, aneurysma’s (plaatselijke verwijding van een slagader) en halsslagadervernauwingen. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website van de Hart & Vaatgroep te zien zijn. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan op het gebied van interventies door (endo)vasculaire specialisten, het minimale aantal gecertificeerde specialisten en de multidisciplinaire afstemming binnen het ziekenhuis. 

Onderzoek en behandeling op een dag

Ons ziekenhuis heeft veel ervaring met de behandeling van vaataandoeningen. Al sinds 2005 kunnen mensen hiervoor terecht bij ons Vaatcentrum in Delft en in het Diaconessenhuis Voorburg. Een deskundig, multidisciplinair team voert hier behandelingen uit volgens de nieuwste inzichten en met moderne, patiëntvriendelijke operatietechnieken. Voordeel van behandeling in het Vaatcentrum is de mogelijkheid voor een gecombineerde afspraak; onderzoek en eventuele behandeling op dezelfde dag. U kunt voor onderzoek en behandeling op één locatie terecht en hoeft voor behandeling niet te worden verwezen. Alle patiënten worden gescreend op risicofactoren die kunnen samenhangen met vaatproblemen, zoals roken, diabetes en hoog cholesterol. Om vaatproblemen in de toekomst te voorkomen, wordt ook aandacht besteed aan de behandeling van de risicofactoren, inclusief leefstijladvies en begeleiding.

Belangrijk onderdeel van het Vaatcentrum is het Wond Expertise Centrum (WEC). Hier werken wondconsulenten in een multidisciplinair team samen aan behandeling van gecompliceerde wonden, zoals doorligwonden en diabetische voetwonden. De wondconsulenten zijn het vertrouwde aanspreekpunt, ook als een patiënt bij de behandeling van de wond te maken krijgt met andere zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis. Zij onderhouden contacten en dragen kennis over.

Hart & Vaatgroep

De kwaliteitscriteria van het Vaatkeurmerk zijn opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en het Nederlands Genootschap voor Interventie Radiologie. Meer informatie over het vaatkeurmerk staat op www.vaatpatient.nl.