Reinier de Graaf behaalt opnieuw Spataderkeurmerk

De Harteraad (voorheen Hart & Vaatgroep) kent voor de zevende keer het Spataderkeurmerk toe aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Dit keurmerk helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Ons vaatcentrum voldoet aan de strenge kwaliteitscriteria, zoals de mogelijkheid van een ‘one stop visit’. Bij dit bezoek wordt na onderzoek en diagnose direct een behandelvoorstel besproken.

Spataderen kunnen in verschillende vormen voorkomen. Ze zijn niet alleen ontsierend, maar zorgen ook voor vervelende klachten zoals jeuk, pijn en onrustige benen. Door tijdige behandeling kan erger worden voorkomen. Het vaatcentrum van Reinier de Graaf biedt patiënten al jaren de vertrouwde zorg van het ziekenhuis. Ervaren vaatchirurgen verzorgen alle typen vaatbehandelingen: laseren, inspuiten en opereren.

De kwaliteitscriteria die aan de basis liggen van het keurmerk, geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met spataderen. Ze zijn opgesteld in samenwerking met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Het keurmerk is een initiatief van de Harteraad, een patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten.