Reinier de Graaf biedt borstkankerpatiënten met drain speciaal opbergtasje

Borstkankerpatiënten die in het Reinier de Graaf Gasthuis verblijven na een operatie hebben vaak een drain om wondvocht en bloed af te voeren. Als zij door het ziekenhuis wandelen of koffie gaan drinken in het restaurant dragen zij een doorzichtige drainpot met zich mee. Voor sommige patiënten voelt dit ongemakkelijk. Twee verpleegkundigen van Reinier de Graaf hebben hiervoor een praktische oplossing bedacht. Zij regelden tasjes om de drainpotten in te plaatsen. 

Teamleider Joke de Kok van de betrokken verpleegafdeling is blij met deze oplossing: “Ik vind het fantastisch hoe mijn collega’s op dit handige idee kwamen. En ook hoe zij er direct vaart achter zetten door de aanschaf van deze tasjes in eerste instantie deels zelf te bekostigen.”

Om ervoor te zorgen dat alle borstkankerpatiënten in Reinier de Graaf voortaan zo’n tasje krijgen, schakelde zij de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf in. Met financiële steun van de stichting heeft de verpleegafdeling Mammachirurgie duizend tasjes kunnen aanschaffen. “Nu kunnen we zeker de komende drie jaar al onze borstkankerpatiënten een tasje geven”, aldus De Kok.