Reinier de Graaf bundelt verhalen uit oud-Reinier

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is volop in beweging. Het nieuwe ziekenhuisgebouw is vorig jaar in gebruik genomen, de sloop van de B- en H-gebouwen is in volle gang en de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe parkeergarage zijn gestart. Een tijd van vooruitkijken dus. Daarbij is het belangrijk om de rijke geschiedenis van het ziekenhuis niet uit het oog te verliezen.

Reinier de Graaf heeft daarom herinneringen verzameld van oud-patiënten, medewerkers en oud-medewerkers, die in de oude gebouwen werden verzorgd of hebben gewerkt. Dit leverde een schat aan mooie, ontroerende en bijzondere verhalen op. Een deel van deze verhalen is in 2015 gepubliceerd in de Delft op Zondag en alle verhalen hebben op een aparte, inmiddels opgeheven website van Reinier de Graaf gestaan.

Omdat de verhalen zo bijzonder zijn en de sloop van de oude gebouwen nog steeds actueel is, publiceren we deze herinneringen opnieuw. Op een apart deel van de website zijn alle verhalen bij elkaar gezet. Zo kunt u op uw gemak lezen over de eerste mannelijke verpleger in Sint-Hippolytus, een bezoek van Sint en Piet aan Bethel, de ervaringen van een beginnend verpleegster in het Oude en Nieuwe Gasthuis en nog veel meer.