Reinier de Graaf introduceert digitaal luisterboek voor patiëntjes

Het Reinier de Graaf ziekenhuis lanceert tijdens de Nationale Kinderboekenweek (4-15 oktober) een digitaal luisterboek met verhalen voor de patiëntjes op de Kinder- en jeugdafdeling van het ziekenhuis. Het luisterboek is bedoeld als afleiding en ontspanning voor de kinderen die in het ziekenhuis onder behandeling zijn. De digitale verhalen zijn te beluisteren en te bekijken via tablet, smartphone en pc.

De verhalen uit het digitale luisterboek zijn gebaseerd op de vijf werelden van het project ‘de Maakbare Wereld’ van de Kinder- en jeugdafdeling van Reinier de Graaf. Dit is een fantasieconcept waarmee zieke kinderen op allerlei manieren worden aangespoord om zich te ontwikkelen en te ontspannen. Zo staan er op de wanden van de Kinder- en jeugdafdeling tekeningen die de patiëntjes zelf af kunnen maken met stickers en stiften. 

“Wij zijn erg blij dat we het luisterboek kunnen toevoegen aan ‘de Maakbare Wereld’”, aldus Bep Wiessenhaan, hoofd Kinder- en jeugdafdeling. “De verhalen prikkelen de fantasie van de kinderen. Zo worden ze afgeleid en hoeven ze even niet bezig te zijn met ziek zijn. En dat levert een positieve bijdrage aan hun herstel.” In de toekomst worden aan de website van ‘de Maakbare Wereld’ ook spelletjes, een interactieve plattegrond van het ziekenhuis en andere toepassingen toegevoegd.

De verhalen uit het luisterboek zijn ingesproken door Hein Lobach, copywriter bij Fabrique, bureau voor design en interactie, en geanimeerd door Jurriaan Hos. Tijdens de lancering op 5 oktober las Hein een verhaal uit het boek voor op de Kinder- en Jeugdafdeling.

Hein Lobach leest de patiëntjes op de Kinder- en Jeugdafdeling voor.