Reinier de Graaf krijgt opnieuw keurmerk Vaatzorg

Voor de achtste keer op een rij kent de Harteraad (voorheen Hart & Vaatgroep), ons ziekenhuis het felbegeerde Vaatkeurmerk toe. Om dit keurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Het Vaatkeurmerk is van toepassing op zorg voor aandoeningen in de slagaderen van benen, bekken, buik, aorta en hals. “We voldoen ruimschoots aan alle kwaliteitscriteria die de vereniging heeft gesteld. Zo weten onze patiënten dat zij vaatzorg op het hoogste niveau krijgen in een topklinisch ziekenhuis”, aldus chirurg Wolter Hoffmann. 

In 2018 kreeg het Vaatkeurmerk een actualisatie. Nieuw dit jaar was dat gegevens met betrekking tot complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden bij aneurysma-operaties getoond worden op de website van de Harteraad. 

De toekenning van het Vaatkeurmerk 2018 is gebaseerd op de gegevens van het verslagjaar 2017 die ons ziekenhuis openbaar heeft gemaakt. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan op het gebied van interventies door (endo)vasculaire specialisten, het minimale aantal gecertificeerde specialisten en de multidisciplinaire afstemming binnen het ziekenhuis. 

Behandeling volgens de nieuwste inzichten 

Reinier de Graaf heeft veel ervaring met de behandeling van vaataandoeningen. Al sinds 2005 kunnen mensen hiervoor terecht bij ons Vaatcentrum in Delft en in het Diaconessenhuis Voorburg. Een deskundig, multidisciplinair team voert hier behandelingen uit volgens de nieuwste inzichten en met moderne, patiëntvriendelijke operatietechnieken. U kunt voor onderzoek en behandeling op één locatie terecht en hoeft voor behandeling niet te worden verwezen. Alle patiënten worden gescreend op risicofactoren die kunnen samenhangen met vaatproblemen, zoals roken, diabetes en hoog cholesterol. Om vaatproblemen in de toekomst te voorkomen, wordt ook aandacht besteed aan de behandeling van de risicofactoren, inclusief leefstijladvies en begeleiding.

Harteraad

De kwaliteitscriteria van het Vaatkeurmerk zijn opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en het Nederlands Genootschap voor Interventie Radiologie. Meer informatie over het vaatkeurmerk staat op www.harteraad.nl.