Reinier de Graaf oefent op vliegveld Valkenburg

Op dinsdag 5 november nemen Reinier de Graaf- medewerkers van de spoedeisende hulp, operatiekamers, intensive care en verschillende verpleegafdelingen deel aan een grootschalige rampenoefening op voormalig vliegbasis Valkenburg. In een veldhospitaal werken zij samen met medewerkers van Defensie aan de opvang van een groot aanbod van slachtoffers.

De oefening maakt deel uit van een grote regionale oefening ‘Samen Sterker’, waar gemeenten en veiligheidsregio’s voorbereiden op een mogelijke ramp of crisis. Het doel van de oefening is om procedures op elkaar af te stemmen en te ervaren hoe de verschillende organisaties elkaar aanvullen, zodat men tijdens een daadwerkelijke crisis adequaat kan optreden.

Op woensdag 6 november vindt tussen 13.00 uur en 16.30 uur op het parkeerterrein van het B-gebouw van het Reinier de Graaf Gasthuis een grote rampoefening plaats. Als het vanwege een echte calamiteit nodig zou zijn, dan kan de oefening worden afgeblazen en zijn alle hulpverleners beschikbaar voor echte inzet. De oefening heeft geen enkel effect op de (snelheid van) behandeling van patiënten die met spoed hulp nodig hebben.