Reinier de Graaf organiseert Doe-Dag voor vmbo-leerlingen

Vandaag zijn 18 vmbo-leerlingen op bezoek in ons ziekenhuis voor een zogenoemde Doe-Dag. Tijdens deze dag kunnen ze beleven hoe het is om in een ziekenhuis te werken. De leerlingen waren uitgenodigd tijdens het jaarlijkse Westland on Stage. Tijdens dit evenement konden ongeveer 900 vmbo-leerlingen van verschillende Westlandse scholen werkgevers uit de regio ontmoeten.

Scholieren Danique en Fleur lopen mee met gipsverbandmeester Anouk.

Tijdens de Doe-Dag krijgt de helft van de leerlingen van verschillende zorgmedewerkers uitleg over wat hun beroep inhoudt. Denk daarbij aan medewerker bloedafname, doktersassistent en gipsverbandmeester. De andere helft van de leerlingen maakt kennis met medewerkers van ons ziekenhuis die werkzaam zijn bij het Facilitair Bedrijf. Zo kunnen zij ervaren hoe het is om als medewerker transport patiënten te vervoeren en mogen ze een brand blussen onder toeziend oog van de medewerkers van de interne hulpverlening.

Wij vinden het belangrijk dat scholieren zich al op jonge leeftijd oriënteren op de arbeidsmarkt en laten hen graag zien hoe interessant en leuk het is om in een ziekenhuis te werken. Zo maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de dynamiek op de werkvloer, het samenwerken met collega’s en het zorgen voor patiënten. Een mooie manier om te investeren in de medewerkers van de toekomst. 

 

De leerlingen op bezoek in de oefencontainers waar brandveiligheidstrainingen worden gehouden.