Reinier de Graaf organiseert inspiratiedag voor (ex-)kankerpatiënten

Op zaterdag 16 september 2017 organiseert het Reinier de Graaf ziekenhuis samen met Stichting Pluk de dag een speciale dag voor (ex-)oncologiepatiënten. ‘Pluk de dag’ is voor hen een inspiratiedag om te ontspannen, nieuwe inzichten op te doen en lotgenoten te ontmoeten. Het programma bestaat uit activiteiten waarin zowel lichaam als geest centraal staan. Zo zijn er onder meer workshops improvisatie, meditatie en omgaan met ziekte. Ook kunnen deelnemers op verschillende manieren in beweging komen, een massage krijgen en wordt er een gezonde lunch geserveerd. 

Marielle Bakker, oncologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf: “Als je getroffen wordt door kanker staat je leven vanaf dat moment geheel in het teken van deze ziekte. Dat is enorm ingrijpend, zowel voor de patiënt als zijn of haar naasten. Daarom wilden we, naast het leveren van kwalitatief goede zorg, iets extra’s doen voor oncologiepatiënten. Tijdens Pluk de dag kunnen zij inspirerende workshops volgen en nieuwe perspectieven ervaren. Ook leren zij om zichzelf centraal te stellen in plaats van de ziekte. Daarom zijn we blij dat we dit programma samen met Stichting Pluk de dag kunnen aanbieden.” 

Pluk de Dag vindt plaats op Landgoed de Lindenhof, Zocherweg  9 in Delft, tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Deelname is gratis en het is mogelijk om kosteloos een introducé mee te nemen. Patiënten kunnen zich inschrijven en opgeven voor de workshops van hun keuze via de website van Stichting Pluk de dag. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Pluk de dag wordt mede mogelijk gemaakt door Team Westland. Dit is een stichting met als doel het zonder winstoogmerk bevorderen van de werkzaamheden van regionale charitatieve instellingen en initiatieven die zich bezig houden met kankerbestrijding.