Reinier de Graaf organiseert Planking Challenge voor medewerkers

Vitaliteit van medewerkers staat hoog in het vaandel in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hoe vitaler medewerkers zijn, hoe beter wij in staat zijn om optimale patiëntenzorg te bieden. Als werkgever willen we daarom dat alle medewerkers om zich zo fit mogelijk voelen. Daarom hebben we in februari de Reinier Planking Challenge gehouden.

De Plank is een fitnessoefening die ervoor zorgt dat sporters in een relatief korte periode en met een beperkte tijdsinvestering fysiek sterker worden. De Reinier Planking Challenge betekende twee weken lang op het werk planken, liefst met zoveel mogelijk collega’s per team of afdeling. Het ziekenhuis daagde collega’s uit om dit dagelijks te doen en de tijdsduur geleidelijk op te bouwen en te registreren. Hiervoor werd een planking schema als richtlijn meegegeven.  

Grenzeloos Planken

Om het planken onder de aandacht te houden, konden medewerkers originele planking-foto’s van zichzelf en hun team digitaal uploaden. Medewerkers gaven hieraan, tot over de landsgrenzen, organisatiebreed gehoor. Een team van medisch specialisten en ondersteunende medewerkers van de Operatiekamer (OK), zette de training tijdens een korte skivakantie in de sneeuw voort. Ook tijdens een werkbezoek in China werd door medewerkers geplankt. De Reinier Planking Challenge zorgde niet alleen voor vitaliteit onder medewerkers, maar ook voor verbroedering. 

Deze middag is de prijs uitgereikt aan de medewerker die na twee weken het langst aaneengesloten kon planken. De winnaar van de challenge is Leendert Duifhuizen, verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling, die erin slaagde om 5 minuten, 4 seconden en 46 honderdsten non-stop te planken. De Planking Challenge is onderdeel van Vitaal@Reinier, een digitaal platform waar leuke en gezonde activiteiten te vinden zijn. Het doel van dit platform is om medewerkers te inspireren, activeren en ondersteunen op het gebied van gezondheid en vitaliteit.