Reinier de Graaf organiseert succesvolle inspiratiedag 'Pluk de Dag'

Zaterdag 16 september vond op Landgoed de Lindenhof in Delft het inspiratie-evenement ‘Pluk de Dag’ plaats voor (ex)kankerpatiënten. Deze dag is een initiatief van gespecialiseerd oncologieverpleegkundige Mariëlle Bakker en werd georganiseerd door Reinier de Graaf en Stichting Pluk de Dag. Honderden (ex)oncologiepatiënten en hun naasten deden mee aan de diverse activiteiten en workshops waarin lichaam en geest centraal stonden. Zo was er aandacht voor meditatie, omgaan met ziekte en konden deelnemers een massage ondergaan.

Er kwamen enthousiaste reacties van de deelnemers. “Ik vond het een superfijne dag met veel warmte en gastvrijheid. Ook heb ik veel gehad aan de waardevolle tips en workshops die mij verder gaan helpen met mijn herstel", aldus een patiënt. Oncoloog Vincent Dezentjé opende het evenement: "De meeste kankerpatiënten en hun naasten geven aan dat zij in meer of mindere mate voelen dat zij de regie over hun leven kwijt zijn. Deze bijzondere dag vol workshops en presentaties kan mensen helpen de regie weer deels terug te krijgen en toch zoveel mogelijk positiefs uit hun leven te halen.” 

Deze inspiratie- en ontspandag werd mede mogelijk gemaakt door Team Westland. Dit is een stichting met als doel het zonder winstoogmerk bevorderen van de werkzaamheden van regionale charitatieve instellingen en initiatieven die zich bezig houden met kankerbestrijding.