Reinier de Graaf organiseert themaweek over bewegen

In het Reinier de Graaf ziekenhuis hechten we veel belang aan bewegen. Zo vinden we het belangrijk dat patiënten in beweging blijven voor, tijdens en na hun opname in het ziekenhuis. Dit zorgt er onder meer voor dat ze tijdens een opname door ziekte of na een operatie sneller herstellen en minder kans op complicaties hebben. Met name voor de patiënten in het Gasthuis in Delft is dit een belangrijk aandachtspunt. 

Om het belang van beweging te benadrukken, organiseren we van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober een themaweek over het belang van bewegen in het Gasthuis Delft. Deze zogenoemde Beweegweek is bedoeld voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Initiatiefneemster en ergotherapeut Maaike Philippo licht toe: “Tijdens de Beweegweek staan er in de centrale hal en op een aantal andere plekken in het Gasthuis speciale fietsen waarop patiënten, bezoekers en medewerkers 7 dagen lang 24 uur per dag kunnen spinnen. Hiermee halen we sponsorgeld op voor de aanschaf van beweegmaterialen, zoals meerdere hometrainers. Zo kunnen we meer patiënten op een leuke manier stimuleren om te bewegen. Elke kilometer die wordt gefietst, levert geld op. Ook organiseren we yogalessen voor al onze patiënten en bootcamps voor onder meer oncologiepatiënten, uiteraard aangepast aan hun conditie.”

Ook voor medewerkers organiseren we sportlessen, want ook de vitaliteit van onze medewerkers heeft een hoge prioriteit. Tenslotte verzorgen en verplaatsen zij onze patiënten, wat fysieke impact heeft. 

Beweeg mee

Heeft u zin om mee te bewegen? Maak dan gebruik van een spinningfiets op het moment dat dit u uitkomt.