Reinier de Graaf verrast zorgmedewerkers tijdens Dag van de Zorg

Vandaag (12 mei) is het de Dag van de Zorg, ook wel de Dag van de Verpleging genoemd. Reden genoeg om de zorgprofessionals van ons ziekenhuis in het zonnetje te zetten. Zij kregen vandaag luxe koffie bereid door een heuse barista. De directie en leidinggevenden van het ziekenhuis namen de bestellingen op en serveerden onder meer verse espresso’s en cappuccino’s. Ook ontving het zorgpersoneel een cadeauvoucher voor een dagje wellness. 

Centrummanager Colette van Driel vond het een eer om de koffie te serveren: “Ik trof veel verbaasde gezichten aan. Mensen uit de zorg zijn gewend om met liefde voor onze patiënten te zorgen. Vandaag mocht ik hen een zorgmomentje geven. Het was mooi om te zien hoe blij ze daarop reageerden. Eigenlijk verdienen onze zorgprofessionals het om vaker dan een keer per jaar in het zonnetje te worden gezet.” 

Van oudsher vieren verpleegkundigen en verzorgenden elk jaar op 12 mei internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale herdacht, de grondlegster van het verpleegkundige beroep.