Reinier de Graaf wint met living lab aanmoedigingsprijs van Medical Delta

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft gisteren tijdens een evenement van Medical Delta een voucher ter waarde van 12.000 euro gewonnen. De Medical Delta is het wetenschappelijke samenwerkingsverband tussen het Leids Universitair Medisch Centrum, het Erasmus MC en de TU Delft op het gebied van gezondheidszorg, waarvan Reinier de Graaf wetenschappelijk partner is. Ons ziekenhuis heeft de prijs gewonnen vanwege zijn living lab, de onderzoeks-OK die samen met de TU Delft is ontwikkeld.


Directievoorzitter Carina Hilders en Maarten van der Elst, chirurg en coördinator van de onderzoeks-OK.

In de onderzoeks-OK worden op wetenschappelijke wijze in de praktijk nieuwe concepten, implantaten of gereedschappen op een kritische en patiëntveilige manier getest. Daarbij weten medewerkers snel of deze nieuwe technologie meerwaarde kan hebben. Het living lab is inmiddels omgedoopt tot Medical Delta Living Lab en maakt daarmee onderdeel uit van de andere Medical Delta Living Labs in Nederland. Dit bevordert de samenwerking en maakt het delen van kennis gemakkelijker.

Chirurg Maarten van der Elst is samen met TU-onderzoeker John van den Dobbelsteen coördinator van de onderzoeks-OK en is heel blij met de aanmoedigingsprijs van Medical Delta: “Het is een enorme opsteker dat de Medical Delta ons niveau hoog inschat en ons een aanmoedigingsprijs heeft gegund.”

Van der Elst: “Met deze voucher kunnen bedrijven met nieuwe concepten tijd en kennis inkopen op onze onderzoeks-OK. Denk daarbij aan de input van ervaren OK-assistenten over een stahulp voor langdurige operaties of de implementatie van nieuwe stroommeters op het OK-complex. Met het onderzoek dat uitgevoerd wordt in het living lab kunnen we de zorg nog veiliger en efficiënter maken.”