Reizend Reisloket informeert senioren over openbaar vervoer

In januari en februari is het Reizend Reisloket te vinden in de hal van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Het loket wordt bemenst door deskundige OV-ambassadeurs die oudere patiënten en bezoekers informeren over de mogelijkheden van het openbaar vervoer (OV), zoals de lijnbus, de tram en de buurtbus. Zo willen ze het gebruik van het OV door senioren stimuleren.

Het Reisloket is te vinden op de begane grond van het Gasthuis, schuin achter de receptie bij de leestafel. Het Reisloket is geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur op dinsdag 22, donderdag 24, dinsdag 29 en donderdag 31 januari en dinsdag 5 februari. 

De OV-ambassadeurs nemen alle tijd om met patiënten en bezoekers te spreken over waar ze zoal naartoe gaan, wat de mogelijkheden zijn en welke manier van reizen het beste bij hen past. Op deze manier krijgen ze een op maat gemaakt reisadvies. 

Uitleg OV-chipkaart

Natuurlijk krijgen de patiënten en bezoekers naar behoefte uitleg over de OV-chipkaart, bijvoorbeeld over hoe ze in en uit kunnen checken en hoe ze deze opwaarderen. Eventueel helpen de OV-ambassadeurs hen met het aanvragen van een OV-chipkaart.

Probeerkaartje

Voor de eerste honderd senioren die het openbaar vervoer willen gebruiken, ligt een gratis probeerkaartje van tram- en busvervoerder HTM klaar.