RHMDC behaalt ISO 15189-accreditatie

Het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC) heeft onlangs de ISO 15189-accreditatie behaald. Deze accreditatie is internationaal erkend en geeft aan dat de managementprocessen van het laboratorium voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. Het ISO-keurmerk geeft daarnaast aan dat het RHMDC werkt volgens de richtlijnen van de vakverenigingen voor klinische chemie, microbiologie, pathologie en medische immunologie.

Het RHMDC, dat alle vier deze specialismen huisvest, is daarmee het eerste in zijn soort in Nederland dat de ISO 15189-accreditatie heeft behaald. De toekenning van de ISO 15189-accreditatie volgt op bezoeken door audit-teams van de Raad van Accreditatie aan de locaties van het RHMDC in Delft en in Heerlen. Deze audit-teams bestaan uit specialisten van andere laboratoria.

De accreditatie heeft een geldigheid van vier jaar. De auditoren zullen periodiek de locaties van het RHMDC in Delft, Amsterdam, Spijkenisse en Heerlen bezoeken om te controleren of het laboratorium blijft voldoen aan de standaarden van de ISO 15189-accreditatie.

“Ik ben trots en blij dat we door de inzet van al onze medewerkers deze accreditatie hebben behaald”, aldus medisch immunoloog Manou Batstra. “Hiermee laten we zien dat we werken volgens hoge standaarden en dat patiëntveiligheid onze volle aandacht heeft. De toekenning betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. We zullen ons juist continu blijven verbeteren om aan de strikte eisen van de norm en van onszelf te blijven voldoen.”

Kwaliteitsfunctionaris A George Link en medisch immunoloog Manou Batstra met de ISO 15189-accreditatie.