Rotaryclub Delft-Vermeer zamelt geld in voor patiëntjes

Patiëntjes in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft kunnen straks op hun eigen kamer een grote afbeelding op de muur verder afmaken met stickers en stiften. Het is onderdeel van het project ‘Maakbare wereld’ en een wens van de Kinder- en jeugdafdeling van het ziekenhuis. Dankzij Rotaryclub Delft-Vermeer is de realisatie ervan een stapje dichterbij. Op woensdag 6 juli organiseerde deze Rotary een Vermeerwandeling met diner en veiling van een schilderij van de Delftse kunstenaar Maarten Nielsen Gerlach. De opbrengst is circa 2.500 euro en komt geheel ten goede aan het project ‘Maakbare wereld’.

Het hele jaar 2016 is het project ‘Maakbare Wereld’ van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf het goede doel bij activiteiten van Rotaryclub Delft-Vermeer.  Voorzitter Hanneke van Zoelen van Rotaryclub Delft-Vermeer en fondsenwerver Rowena Timmermans van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf zijn blij met de opbrengsten van de Vermeeractie. Hanneke: “Onze club staat altijd in het teken van kinderen en jeugd. Voor ons is het bijna logisch dat we in het jaar van Vermeer ook iets willen doen voor de kinderen die in ons eigen ziekenhuis liggen.”

Maakbare wereld

Vijf levensgrote afbeeldingen op de muren van de Kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis vormen de basis van de ‘Maakbare wereld’. De ontdekkingswereld, buitenwereld, sprookjeswereld, wijde wereld en de droomwereld. Elke wereld heeft een eigen verhaal. Kinderen worden met de tekeningen uitgedaagd om straks zelf aan de slag te gaan met stickers, verhalen, digitale games en allerlei spelletjes. Zo kunnen ze de werelden induiken en zich omtoveren tot zeerover, jonkvrouw, DJ, danseres of astronaut.

Jolanda Versteegen, hoofd van de Kinder- en jeugdafdeling: “De vijf levensgrote afbeeldingen zijn al aangebracht in de gangen op onze afdeling. Alle individuele kamers zijn nog kaal. Dankzij deze actie van de Rotary kunnen we een begin maken met de aankoop van afbeeldingen en stickers voor de individuele kinderkamers. Zo geven kinderen vorm aan hun eigen kamers tijdens de ziekenhuisopname en krijgen ze een beetje controle terug over hun leven.”