Snellere en betere diagnoses door partnership met Philips

Onze patiënten kunnen er de komende 15 jaar op rekenen dat wij de meest innovatieve medische technologie gebruiken, die beschikbaar is voor hun zorgvraag. Philips voorziet namelijk de beeldvormende afdelingen (zoals de röntgenafdeling) van ‘state of the art’ apparatuur. Reinier de Graaf en Philips hebben op dinsdag 30 september in Eindhoven het contract hiervoor getekend.

Door de overeenkomst beschikt ons ziekenhuis in de nieuwbouw over moderne apparatuur, zoals MRI- , PET- en CT- scanners en analyse- en diagnosesoftware. Door toepassing van moderne technieken kunnen diagnoses beter, sneller en met minder belasting van patiënten worden vastgesteld. 

Radioloog Rene Dallinga is enthousiast over de samenwerking: “Met het betrekken van de nieuwbouw zetten we ook voor de beeldvormende apparatuur een stap vooruit. Dat begint al bij de start, als we veel nieuwe apparatuur in gebruik nemen. Daarnaast beweegt de software de komende 15 jaar mee met de nieuwste ontwikkelingen, ook die ontwikkelingen die we nu nog niet kunnen voorzien. We zetten met deze overeenkomst duurzaam iets neer voor onze patiënten.”

Innovatieve beeldvormingssystemen dragen bij aan het verkorten van de tijd die de medisch specialist nodig heeft om een definitieve diagnose te stellen, waarna zij de juiste behandeling kunnen kiezen. Patiënten hebben hierdoor sneller zekerheid. Daarnaast komt er in combinatie met de apparatuur steeds meer en betere software beschikbaar waardoor nieuwe en meer verfijndere diagnostiek mogelijk wordt. 

Ook de hoeveelheid röntgenstraling die nodig is voor ingrepen gaat fors omlaag. Tot 83% bij neurologie, 75% bij vaatingrepen en 50% bij ingrepen voor hartritmestoornissen. Dit draagt bij aan de veiligheid van patiënten en personeel. Het betekent ook dat meer patiënten geholpen kunnen worden door middel van minimaal invasieve behandeling. Bijvoorbeeld de groep jongere patiënten, waarbij het gebruik van röntgen zoveel mogelijk wordt vermeden. Omdat de gemiddelde leeftijd van (hart)patiënten daalt, en zij daardoor vaker gedurende hun leven geholpen moeten worden, biedt het de mogelijkheid patiënten vaker gedurende hun leven te helpen.

Het contract behelst naast de medische technologie, ook het onderhoud. Bovendien gaan we samen met Philips kijken hoe we patiënten sneller door hun zorgproces kunnen helpen, door wereldwijde best practises toe te passen.