Spoedpost Delft: één loket voor alle spoedeisende zorg

Stel het is weekend en uw kind krijgt heftige buikpijn. Of u verwondt uzelf lelijk. Misschien maakt u zich zorgen om uw partner die het ’s nachts steeds benauwder krijgt. Kortom, u hebt zorg nodig en het kan niet wachten tot de volgende dag. Gaat u dan naar de Huisartsenpost of naar de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis? Vanaf eind augustus hoeft u niet meer te twijfelen. U belt direct de Spoedpost Delft.

In het nieuwe Reinier de Graaf, dat 31 augustus haar deuren opent, gaan de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp onder één dak samenwerken. Er komt een gezamenlijk loket met de naam ‘Spoedpost Delft’. De Spoedpost is voor patiënten die ’s avonds, ’s nachts en in het weekend snel medische zorg nodig hebben.  

Snel de juiste zorg

In de Spoedpost bundelen huisartsen en ziekenhuis hun krachten. Samen staan zij klaar om patiënten snel de juiste zorg te bieden. Omdat er straks één balie is, is er ook één manier van werken. Dat betekent dat patiënten op eenduidige wijze worden beoordeeld en een snelle toewijzing van zorg kan plaatsvinden. 

Huisarts Hanne Oosthoek en Spoedeisende Hulparts Lisette Tempelaars zijn erg enthousiast. "Het wordt makkelijker voor onze patiënten. Zij melden zich bij de gezamenlijke balie en hebben daarmee zowel de spoedeisende huisartsenzorg als de spoedeisende ziekenhuiszorg letterlijk binnen handbereik." 

Het is belangrijk dat patiënten altijd eerst naar de Spoedpost bellen, laat huisarts Hanne Oosthoek weten. "Zo kunnen we de zorg beter plannen." Wie de Spoedpost belt, krijgt direct een zogenaamde triage-assistent aan de telefoon. Deze assistent is speciaal opgeleid om snel de ernst van de klachten te beoordelen en vast te stellen welke zorg nodig is. Dit kan een zelfzorgadvies zijn, een visite van de huisarts, een bezoek aan de Spoedpost of de inzet van een ambulance in mogelijk levensbedreigende situaties. Ook bij twijfel is bellen altijd raadzaam. De assistenten staan graag voor u klaar en helpen u met deskundig advies op maat.  

Bereikbaarheid

De Spoedpost is voor mensen die ’s avonds, ’s nachts en in het weekend snel medische zorg nodig hebben. Bel eerst de Spoedpost: 015 - 25 11 930.

Op de Spoedpost Delft gaan huisartsen en ziekenhuismedewerkers intensief met elkaar samenwerken. Zij lopen snel even bij elkaar binnen als zij willen overleggen. Bijvoorbeeld over een wond: hechten of niet? Spoedeisende Hulparts Lisette Tempelaars: "Nu kan dat niet zo makkelijk omdat we in een apart gebouw zitten en eerst naar buiten moeten lopen. We kijken erg uit naar de nieuwe manier van werken waarbij we elkaar nog beter kunnen bijstaan." 

Zo biedt de Spoedpost Delft voordelen voor iedereen. De Spoedpost draagt ook bij aan het betaalbaar houden van de zorg. Zorg van de huisarts als het kan, zorg van het ziekenhuis als het moet. Altijd de juiste zorg door de juiste zorgverlener. 

Poli-apotheek Reinier de Graaf

Vanaf begin september kunnen patiënten voor spoedrecepten 24/7 terecht bij de Poli-apotheek in het Reinier de Graaf. De Poli-apotheek neemt de spoeddienst over van de Buitenhof Apotheek, die gewoon geopend blijft op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur. De Poli-apotheek komt in de hal van het nieuwe ziekenhuis naast de Spoedpost Delft. 

Vlnr: Lisette Tempelaars, Spoedeisende Hulparts, Hanne Oosthoek, huisarts, Patty Hasz, directeur Huisartsenpost en Eliza Straathof, senior Spoedeisende Hulpverpleegkundige met rechts de gezamenlijke balie van de Spoedpost Delft. Deze bevindt zich in het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis, dat begin september haar deuren opent.