Start foto expositie ‘Heel Reinier’ Oude Kerk Delft

Donderdag 21 januari startte de foto expositie ‘Heel Reinier’ in de Oude Kerk in Delft. Herinneringen aan vreugde en verdriet, geboorte en sterfte zijn voelbaar in de foto’s die fotograaf Ruud Sies in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft maakte. U ziet patiënten in al hun kracht en kwetsbaarheid en de toewijding van artsen en verpleegkundigen. ‘Heel Reinier’ markeert het afscheid van de ruim veertig jaar oude H- en B-gebouwen, St. Hippolytus en Bethel, waaruit het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft bestond en de ingebruikname van het nieuwe gebouw in augustus 2015.

Drie jaar lang werkte de Rotterdamse fotograaf Ruud Sies en producent Hanneke van Hintum aan een portret over het oudste ziekenhuis van Nederland. Een ziekenhuis waar mensen uit onze hele regio mee verbonden zijn. De foto’s worden daarom geëxposeerd in de indrukwekkende Oude Kerk in Delft van 21 januari tot en met 6 maart 2016. Vanaf april is een deel van die expositie te zien in het Stadhuis van Naaldwijk.

 

Het boek: ‘Heel Reinier’ is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in Delft en omgeving en bij het winkeltje ‘Kannen en Kruiken’, in de centrale hal van het Reinier de Graaf Gasthuis. U kunt het boek ook bestellen via www.vriendenvanreinier.nl. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan de patiënten van het ziekenhuis via de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Samen, krijgen wij Meer voor Elkaar!