Start jij binnenkort bij Reinier?

Reken maar dat je dan een uitnodiging voor ons maandelijkse introductieprogramma ontvangt. Dat organiseren we voor al onze nieuwe medewerkers zodat zij goed voorbereid bij Reinier kunnen beginnen. Een goed begin is het halve werk luidt immers een bekende gezegde.

Op de introductie ontmoet je dan ook collega’s uit het hele ziekenhuis. Een leuk moment om direct enkele Reinier collega’s te leren kennen. Iets waar je in je dagelijkse werkritme niet snel aan toe komt. Tijdens de introductie hoort een ICT – medewerker wat een verpleegkundige doet en andersom. Hier kan je verder in je carrière nog handig gebruik van maken. 

Een indruk van het programma

Onze directeur heet je ’s ochtends van harte welkom. Hij benadrukt daarbij de voor Reinier belangrijke thema’s (kwaliteit, doelmatigheid en gastvrijheid). Aan de hand van een interactief programma leer je als nieuwe medewerkers niet alleen elkaar maar vooral ook de organisatie kennen.

Reinier Lean proof

Als organisatie is Reinier volop bezig met het Lean maken van de organisatie. 

Niet alleen in woorden of in de managementlagen. Juist de medewerkers die dagelijks op de (ziekenhuis)werkvloer staan, krijgen de kans om middels Lean naar hun eigen werkprocessen te kijken. Medewerkers hebben bij Reinier de mogelijkheid om getraind te worden in deze (verbeter)methodiek. Hierbij ondersteunt een speciaal Lean afdeling binnen Reinier de Graaf, met training, advies en materialen.

5S Spelenderwijs

Een onderdeel waar je tijdens een Lean training met te maken krijgt is, 5S. Omdat voor veel mensen Lean & 5S bij hun start nog onbekend is, laten wij nieuwe medewerkers door middel van een spel kort kennis maken met 5S. Dit spel geeft op een snelle en treffende manier weer hoe 5S je helpt om prettiger en gemakkelijker te werken. Wie wil dat nou niet?

Het spel wordt gespeeld met 2 teams waarbij 2 kasten gevuld moeten worden. Hierbij is een kast volgens 5S ingericht en de andere kast niet. Tijdens dit spel ontdek je hoeveel baat je kan hebben als je werkt volgens 5S. Na het spel kun je bijna niet meer zonder scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren, systematiseren, verspillingen, voorraden, tijd, visuele aspecten en instructie.

Nieuwsgierig geworden?

Om dit een keer live mee te maken “moet” je wel solliciteren op een van onze vacatures! Kijk bij de vacatures voor het huidige aanbod. Staat jouw vacature er niet tussen maak dan gratis een job-alert aan. Dan krijg je automatisch een email wanneer deze vacature geplaatst is op de site. Dat is ook erg Lean……